31 May 2010

Sommer

Foto: Linda
Bilder fra arkivet, Juni i fjor. Snart sommer!

29 May 2010

Stjerneskudd

Bilde: andy warhol
Ok, litt på siden. Men trist er det, når enda en av de aller største er borte. Dennis Hopper. Filmverdenen er en stjerne fattigere.

På rett hylle

Foto: Linda
Pus vet å finne sin plass, og foretrekker å holde skansen på arbeidsrommet. Hvis dette kalde, elendige sommerværet fortsetter, blir det kanskje anledning til å rydde i hyllene i sommer, fremfor å være ute.

My cat prefer to stay indoor, in this miserable cold summer weather. Maybe I will spend some time this summer tidying shelves, insted of going out.

26 May 2010

Late bloom

Foto: Linda
Noen bilder jeg tok i dag, til en artikkel om sommerlig inspirasjon. Den uvanlig lange og kalde vinteren er etterfulgt av en like kald vår, og kirsebærblomstene har akkurat sprunget ut. I japan feirer de blomstringen av kirsebærtrærene hvert år, her prøver vi oss på noe av det samme.

Some pictures I took today, for an article about inspiration for summer in the garden. The cherry tree are just blooming. Spring comes late this year, after a long, cold winter.

Tresløyd

Foto: Dezeen.
Disse krakkene av Rick Owens er hakket mer brukbare enn de med horn på. Den i tre gir meg assosiasjoner til sløydtimene på Steinerskolen, absolutt former som er en trend i tiden. Klærene er fantastiske, og websiden kjører konsekvent svart-hvitt. Mange som plukker inspirasjon herfra!

Benches by  Rick Owens, a bit more functional than those with horns. Love the web site, in true black and white.

23 May 2010

Oh Joy!



Foto: via Oh Joy!
Oh Joy! en av bloggene jeg kikker innom av og til, med en god mix av interiør, design og mote.
Bord av Iannone Design og &made. Blomster i en barokk oppstilling. Liker fargene!

20 May 2010

2A designfellesskap

Foto: Linda
Nadja fra bloggen UNA.dos.tres er arkitekt, og spurte meg om gulvet på kontoret, som jeg viste bilder fra i forrige innlegg. Det ser jo ut som mange nyanser av grått, men bildet lyver litt. Det er lys og skygger som lager det ekstra fint. Gulvet består av 50x50 fliser fra Polyfloor, i to ulike grånyanser, og det har sin forhistorie. Vi byttet kontor med guttene i Mir, som hadde grått gulv (som vi beholdt), med kontrast-fliser i logo-fargen rødt. De flyttet inn på vårt gamle kontor (der vi nettop hadde malt gulvet svart) og malte gulvet grått. Vi kastet ut de røde flisene, og erstattet dem med det vi trodde var riktig grå-farge (det var det ikke.)
Andre greie folk i kontorfellesskapet er: Einar, Anne Jorun, Edel, Hilde, Elisabeth, Thord og alle i Mir. Vi deler felleslokaler, og har lunch sammen. Jeg har hatt kontor her fra 2003, med noen års opphold som ansatt hos Origo arkitektgruppe, før jeg flyttet tilbake i 2009. Andre flinke folk som har hatt kontor her: Todd Saunders, Tommie Wilhelmsen, Norway Says, for å nevne noen. Sånn, det var litt om gulvet, og litt om oss!

To my english readers: I`m talking about the floor in my office, and the people I share office space with, today and former. Follow the links above.

19 May 2010

Work space

Foto: Linda
I kontorfellesskapet der jeg holder til, er vi så heldige å ha over 3 meter takhøyde og gipsrosett i taket. Lampen heter Maskros, og er fra Ikea sin PS kolleksjon. Bordene vi bruker som arbeidsbord er spisebordet Norden, som også er fra Ikea. Nye stoler står på ønskelisten! Enn så lenge får 50-tallssstolene gjøre nytten. Ønsker oss stoler i god design, til en god pris!

In our office: Lamp Maskros, from Ikea  PS kollektion. Tables Norden, Ikea. Need some new chairs!

17 May 2010

Hipp hipp!

Foto: Sptzbrgn
Vel overstått 17. mai for de fleste, vil jeg tro! Jeg legger likegodt ut nok et bilde fra Sptzbrgn, fordi jeg liker måten de presenterer seg på, og fordi de utfordrer tradisjoner med nyskapning. Spennende med nye nisjeprodukter som er funksjonelle og fine, og ikke minst i høy kvalitet. Det liker vi!

Some more national items with a twist, from Sptzbrgn.

13 May 2010

In bloom

Foto: Linda / kjole fra HM Garden Collection
Litt varme i luften, og en forsinket vår slipper endelig til. I år kjøpte jeg stemorsblomster, inspirert av årets trend med småblomstrete mønster. De har klart seg bra siden påske, gjennom hagl, sludd og askeregn. Nå ser jeg frem til blomstring av syrin og rhododendron!

Some signs of spring at last. I bought my flovers inspired by the summmer collections. They survived the hail, snow and ash-rain. Looking foreward to full bloom!

11 May 2010

Sptzbrgn

Foto: Sptzbrgn
Liker bunadslipsene til Sptzbrgn. Slipsene er håndbrodert i ull og ullgarn, og montert for hånd. Jeg lover å kjøpe når Hardanger-slipset kommer! Fine saker, ja til bunad-spin off! Jeg ønsker meg en brodert veske, som et alternativ til oss damer uten bunad....

Lovely Norwegian traditional costume with a twist, from Sptzbrgn.

Random on display

Foto: Linda
Diverse utstillte varer i Tokyo. Sandalene ytterst til høyre så jeg ikke før nå, det hadde vært et bra kjøp! Vil du se flere bilder av varer på display, kan du se mer på min flickr.

Random on display in Tokyo. Love the sandals to the right! More pictures on my flickr.

10 May 2010

Salatmix

Foto: wannekes
Nyheter fra nederlandske wannekes, bestikk av Konstantin Grcic. Salatbestikket i ståltråd kunne jeg gjerne hatt på bordet!

News from wannekes, by  Konstantin Grcic.

6 May 2010

Warm

Foto: warm collection
Nye produkter fra Warm. Typisk design for den nye, ærlige stilen, som kommer for fullt. Naturlig heltre, løse puter og pulverlakkerte lamper. Produktbildene er fra nyheter som ble vist på møbelmessen i Milano. Jeg traff designeren Corrine Warm da hun stillte ut i London i fjor, og fikk et veldig godt inntrykk av produktene, med gjennomtenkte detaljer, og solid håndverksmessig utførelse. Til neste år, når vulkanen på Island forhåpentligvis har roet seg, frister det med en tur dit!
Altså til Milano, om noen lurte.

New products from Warm , fresh from Milan.  I met designer Corrine Warm in London last year, and got a really good impression of the furnitures, with nice details. Next year, Milan is on my wishlist!

5 May 2010

HM Harajuku

Foto: Linda
Siden jeg går litt på tomgang for tiden, henter jeg likegodt frem noen bilder fra arkivet, Tokyo i januar.
HM flagshipstore ligger i Harajuku, og jeg skal si det var trangt i den butikken! Alle andre enn japanere kan få en lett følelse av klaustrofobi av å bevege seg inn der. Hva de har i det høye glasstårnet aner jeg ikke, det meste av butikken befinner seg i de nederste etasjene og kjelleren. Andre som har vært i Tokyo i det siste: Sartorialisten og Sea of Shoes. Jeg kan også anbefale bloggen Hello Sandwich, for de av dere som vil litt utenom hovedgatene.

Some more pictures from my trip to Tokyo in january.
HM flagshipstore in Harajuku, really narrow and claustrofobic! Other people who visited Tokyo lately: The Sartorialist and Sea of Shoes. For the one of you who likes to go a bit off high street, I recomend  Hello Sandwich.

3 May 2010

Ikea vår





Foto: Ikea
Koblingen interiør og mote er nå godt etablert som en trend, og Ikea bruker den samme oppskriften i lanseringen av ny tekstil kolleksjon. Litt vel mye mønster kan det nok bli. Og kjolen får meg til å tenke på Madonna i Louis Vuitton S/S 2009. Liker best de blå fargene. Fint sammen med et sort/hvitt interiør, kombinert med mørkt tre eller grovt treverk med rustikk overflate. Nå trenger vi bare litt varme!

1 May 2010

Frø katedral



Foto: via Yatzer.com
Ah, endelig noe virkelig flott, kom over dette via  notcot. Storbritanias paviljong "Seed Kathedral" av Heatherwick Studio til Expo i Shanghai, sprenger virkelig grenser. Se flere fantastiske bilder på yatzer.com

Oh, I love this! via  notcot, GB s pavillion "Seed Kathedral" by Heatherwick Studio for Expo in Shanghai. More pictures at yatzer.com