30 Nov 2009

Metallisk jul





Foto: Linda
Disse bildene tok jeg for noen år siden. Eieren av huset er interiørarkitekt, og var selv med på stylingen. Her brukte vi et sengeteppe som duk for å få det rette uttrykket. Jeg liker den stilsikre kombinasjonen av klassisk sølvtøy og porselen med rå industrielle detaljer.

Pictures taken some years ago. I like the combination of vintage porcelain and silver teamed with industrial lamps.

29 Nov 2009

Julestil






Foto: Granit
Fine julesaker. Naturmaterialer og spiselig pynt passer fint nå. Fra Granit.
Lag julepynten selv av kongler, kvister og papir. Hva med å lage lenker av avispapir?

Nice Christmas decoration from Granit. You can also make your own decoration with paper, twigs and cones.

28 Nov 2009

Bling bling





Foto: Linda
Snart tid for jul, hjerter, stjerner, gull og bling. Finn fram det du har, og kjøp litt nytt om du vil skape en ny stil. Kakeformen øverst er et fint tips til hjemmelaget pynt. Er du klar?

Christmas soon to be. Use whatever shiny for decoration, metal, gold and silver. are you ready?

27 Nov 2009

Barcelona kontraster




Foto: Linda
Litt flere bilder fra helgen i Barcelona. Vi var mye ute og fartet omkring, byen er rik på kontraster. Alt fra trange gater med overgrodde balkonger, til ektreme høyhus i glass og stål. Masse nydelige parker, og så denne sjarmøren her, som nok ønsket seg en liten smakebit av lunchen min. Hasta la vista!

Last pictures from my trip to Barcelona. Lots of parks and buildings, and this little fellow, who wanted a snack from my lunch.

25 Nov 2009

Liten storm





Foto: Linda
Liten storm på toalettet hos Cosmo Caixa.
Stillbare håndtørkere er et godt utgangspunkt for vind i håret!

Stormy weather at Cosmo Caixa!

Barcelona science









Foto: Linda
Er du i Barcelona med barn, eller er generelt nyskjerrig, ta en halv dag på Cosmo Caixa! Stort, flott vitensenter med stor interaktiv utstilling. Med kafè på taket for kaffe i solen!

Visiting the science museum Cosmo Caixa. Great exhibitions, and nice cafè on the roof.

Barcelona Bicing







Foto: Linda
I helgen har vi brukt by-sykler og syklet Barcelona på kryss og tvers. Byen er relativt flat og har lange avstander med sammenhengende sykkelveier, og å sykle på fortauet går helt greit. Lite regn og mildt klima har selvfølgelig også noe å si! Vi har sett masse av byen, mindre Gaudi-hus enn jeg hadde tenkt, mye parker. Vi rakk La Sagrada Famila (byggeplass) og Park Guell (full av turister). Ny arkitektur og interiørdesign ble ikke prioritert denne gangen, det får jeg ta ved en annen anledning!

Barcelona is perfect for city bikes.

24 Nov 2009

Hola Barcelona!





Foto: Linda
I helgen har jeg vært i Barcelona! Med min datter som besøkte sin venninne og våre naboer/venner fra Bergen, en travel småbarnsfamilie som tilbringer ett år her. Leiligheten de bor i ligger i den sentrale bydelen Ciutadella Vila Olimpica, som ble anlagt til OL i 1992. Når man flytter inn i et tomt skall i utlandet kan man gjøre det personlig med små ting og enkle grep, som Figgjo skålen hjemmefra og en liten vase i tysk keramikk. På kjøkkenet er det heller ikke spart på granitten! Både gulv, benkeplate og vegger er kledd i samme materiale. Genialt på den måten at smuler nesten ikke synes!

This weekend was spend in Barcelona, with my daughter visiting her friend, and I my neighbours "irl". We stayed in their flat in Ciutadella Vila Olimpica, a new part of central Barcelona, build for the olympics in 1992. When living abroad for one year, you need to take something personal with you, like this vintage Figgjo cup, and a german vase.

18 Nov 2009

Bar betong




Foto: Linda
Før vi kjøpte 70-tallshuset der vi bor nå, hadde vi i en leilighet fra 60-tallet. Alle bærende vegger innvendig var i betong, det hadde både positive og negative sider. Bra lydisolasjon, men vanskelig å borre i, uten at betongen smuldret. I stuen fjernet vi tapeten fra èn vegg, slik at betongveggen var synlig. Tapeten måtte fuktes for å fjernes, men resultatet ble rimelig bra. Veggen ble støvbundet med en hjemmelaget mix bestående av utvannet acrylbasert maling tilsatt murglans. Med bred pensel malte vi vått i vått, for en utvasket laseringseffekt. På badet gjorde vi tilsvarende, der ble veggen malt. Disse flatene gir en fin stofflighet til interiøret. Har du en gammel tre-vegg eller betongvegg med stygg tapet? Ikke nøl med å begynne å rive, det kan bli et flott resultat!

Pictures from my old flat. We teared down the wallpaper, to discover the raw concrete wall in the living room. I Painted it with a mix of acrylic paint and water. Its such a nice surface, and I loved the colour.

17 Nov 2009

Kontraster





Foto: Linda
Bilder fra dypdykk i arkivet passer godt nå i høstmørket. Stolene fra Arne Jacobsen lyser opp i interiøret. Dette spennende gamle huset har masser av fine detaljer, som maleriene på dørene og den tapetserte nisjen, som nå gjør nytten som oppbevaring for ved.

Nice details in this old house, the contrast between the modern chairs and old furnitures.

14 Nov 2009

Pop-naglet





Foto: Linda/H&M
Fra H&M`s designsamarbeid med Jimmy Choo, sto lommebok i skinn fra herrekolleksjonen og et lite armbånd med nagler på listen. Å stå i kø for dette var uaktuelt, men jeg rakk nettshopen før det sto sold out. Likte de runde naglene, og teksturen i skinnet, det passer fint til resten av samlingen. Diamantnaglene er fra Dyrberg/Kern, resten er mix av nytt fra kjedebutikker og originalt fra 80 tallet.

Got my hands on the wallet from the mens collection and the little studded leather bracelet, from Jimmy Choo at H&M. Suits the rest of my collection of old and new. The little table is made of steel sheet, from a shop I once worked in.

Gavepakke





Foto: Linda
Aviser er fint som gavepapir. Til mindre gaver passer tabloidformatet fint, elles kan det være nødvendig med litt større flater, der det store avisformatet egner seg best. Du skaper et personlig uttrykk og kan supplere med bånd og annen pynt som matcher. Etterpå kan papiret gå rett til resirkulering. Enkelt!

Newspaper is great for giftwrapping. Decorate with matching ribbons. Easy!