18 Nov 2009

Bar betong
Foto: Linda
Før vi kjøpte 70-tallshuset der vi bor nå, hadde vi i en leilighet fra 60-tallet. Alle bærende vegger innvendig var i betong, det hadde både positive og negative sider. Bra lydisolasjon, men vanskelig å borre i, uten at betongen smuldret. I stuen fjernet vi tapeten fra èn vegg, slik at betongveggen var synlig. Tapeten måtte fuktes for å fjernes, men resultatet ble rimelig bra. Veggen ble støvbundet med en hjemmelaget mix bestående av utvannet acrylbasert maling tilsatt murglans. Med bred pensel malte vi vått i vått, for en utvasket laseringseffekt. På badet gjorde vi tilsvarende, der ble veggen malt. Disse flatene gir en fin stofflighet til interiøret. Har du en gammel tre-vegg eller betongvegg med stygg tapet? Ikke nøl med å begynne å rive, det kan bli et flott resultat!

Pictures from my old flat. We teared down the wallpaper, to discover the raw concrete wall in the living room. I Painted it with a mix of acrylic paint and water. Its such a nice surface, and I loved the colour.

6 kommentarer:

nadja said...

Vi kjøpte leilighet i 4-mannsbolig i går! Et gammelt trehus fra 1896. Ufattelig spennede. Stemningen min skifter fra glede til klump i magen.
Jeg elsker jo blokklelighet vi bor i nå, med sine betongflater og fantastisk lydisolasjon:) Og vi har gjort såååå mye jobb med den..revet så mange tapeter.(stor jobb, men som du sier det, absolutt verdt det)
Og nå skal vi igang igjen...Åjåjåj..Denne gangen i et gammelt, grønt trehus.
Dette merker jeg ble en slags terapikommentar.
Jeg skal i alle fall surfe etter inspo og gode råd på siden din, før vi setter i gang. Huff.

Rikke said...

Åh så stilig!!
Det så veldig lekkert ut altså:)
Rikke

Inger said...

hos mamma og pappa har jeg overtalt dem til å ta vare på bde gamle tømmeregger og gamle teglsteinsvegger av håndlaget rød tegl (sekkeskurt finish nå) i kontrast til mammas enkle skandinavisk funksjonelle innredningsstil. supervellykket!

må også legge til at din blogg er en av mine bloggfavoritter:)

Linda said...

Gratulerer med leilighet Nadja! Det er lov med terapikommentar, det kan jeg alt om :) Hei Rikke, takk! Overtale foreldre er bra, Inger,og takk til deg og :)

Ingunn said...

Så utrolig lekkert innlegg. Og fint tips.

God helg.

Ingunn

Helle said...

Hei!
Jeg leter verden rundt etter tips på hvordan fjerne tapet og stå igjen med bare betongveggen.

Er det mye forhåndsarbeid før man støvbinder? (skrape av tapet, sparkle? slipe? pusse?)

håper på svar, kjekt med folk som har gjort dette før!

//HElle