24 Feb 2011

Maya
Foto: Linda
Min mor har samlet Maya stålbestikk i mange deler, og dette ble med meg hjem. Bestikket ble designet av Tias Eckhoff i 1960, og har merket for god design. 50 år, og like moderne. Det tok meg 10 minutter å gå ned til Norsk Stålpress i Ytre Sandviken, der dette bestikket ble produsert, for å ta bilder av fabrikken. En kompakt liten fabrikkbygning, med funksjonell utkragning på hjørnet. Stilbevisst helt ned til navnet på fasaden, som utelukkende benytter liten font.

My mothers second set of cutlery, Maya designed by Tias Eckhoff in 1960. Produced in Norway at Norsk Stålpress .

4 kommentarer:

Astrid said...

Fint innlegg og ikke minst flott bestikk! Klassiker. Bildet av fabrikken er prikken over i'en, synes jeg.

Anonymous said...

jeg bestemte meg tidlig fr at jeg ville ha Maya bestikk og ikke noe vanlig i sølv og har fått i bursdager, konfirmasjon etc - da jeg flyttet sammen med mannen i mitt liv - likte også han kjempe godt å spise suppe av suppe skjeene og ideen bak norsk design bestikk - til tross for fult utstyrt med sølv bestikk som han var da jeg fant ham - og angrer ikke akkurat. I flere år klagde mamma på at vi faktisk var bedre utstyrt enn henne - så vi har skjerpet oss litt og sørget for at også hun kan dekke til 12...

nadja said...

vi også har norsk staal sin bestikk, tror vi valgte tiki. og una har sin egen, som heter una:)
de er kjempe fine.
er ikke de blitt kjøpt opp av stelton?

Scandinavian Retro said...

Flott bestikk med tidløst design. Tias Eckhoff har jo designet mange flotte produkter som fortsatt holder stand-bekr.på god design:) Heldige deg som nå er eier av bestikket!