21 Jul 2009

Juicy!

Foto: Linda
Etter å ha plukket rips og solbær fra egen hage, lånt saftkoker fra min kjære nabo, googlet diverse oppskrifter, målt og veid og regnet ut sånn ca, er resultatet: 3 l. ripssaft. 1 l. solbærsaft, 3 små glass med solbærsyltetøy! Hadde ikke særlig sexy syltetøyglass, så lokkene ble stylet med avispapir og hyssing. Flaskene er fra Ikea. Ut i boden med det!

My homemade marmelade and juice, with berrys from the garden.

4 kommentarer:

Hyttehuset said...

Heimelaga saft er ubetaleleg.
Sjølv har eg fått mykje ripssaft i hus i helga. Og den skal nytast.
Tøft med avispapir rundt lokket.

Min stil said...

Hei. Det er jo bare så utrolig godt med hjemmelaget saft, men ett lite tips til deg. Ikke la de stå for varmt. Jeg laget saft ett år, og tømte de over på fine flasker, laget etiketter m.m.og ga det bort til en venninne. Hun hadde den stående på benken under noen lysstoffrør, og en dag hun kom hjen fra jobb hadde saften begynnt å gjære og flasken hadde eksplodert (!). Du kan tenke deg synet. Klissete ripsbærsaft over HELE kjøkkenet. Inn i alle riller, krinkler og kroker. Så obs obs.
Klæm fra Susanne

norsk stil said...

Eksplodert ripssaft, ikke bra! Heldigvis har jeg en ute-bod som holder relativt kjølig temperatur året rundt, der saft og syltetøy kan stå enn så lenge. Og skulle uhellet være ute, kan jo alt spyles rent ;) Tok noen bilder av saftkokeren underveis i prossessen, det var ikke presentabelt! Med rødt saftsøl, plastslange og klype. Når hun jeg har lånt saftkokeren av i tillegg er lege, kan man lett få utilsiktede assosiasjoner!

Donatella said...

Love the packaging!