7 Feb 2009

Hekling


Som det håndarbeidsmennesket jeg er, blir jeg inspirert av alt det fine heklearbeidet jeg ser. Siden jeg ikke har heklet noe videre før, måtte jeg finne hjelp.

Som denne informative ABC i hekling fra Dalegarn.

Alt er fint med dette heftet: formatet, layout og oppskrifter.

Jeg har også skaffet meg en ny heklebok, som jeg satser på skal forklare meg hvordan jeg får til å hekle helt enkle lapper, som tilslutt skal bli et stort lappeteppe. Det er bare det at jeg sliter med å forstå forklaringene, selv på mormorsruter som skal være så enkelt. Etter runde 2 skjønner jeg foreløpig ikke noe av beskrivelsene, og ønsker meg instruksjonsbilder som viser runde for runde. Ferdigbilde hjelper ikke. De prøvelappee jeg har laget har ikke helt sammeheng med oppskriften. En slags håndarbeidslærerinne på nett, det er det jeg trenger! (Tar imot hjelp med takk!)

Noe slik som dette teppet skal det bli, som er noe av det fineste eksemplar jeg har funnet frem til, gjennom iherdig spaning på nettet.

Spesielt er sammenføyningene er fine, og lappene ser ut som om de er runde?

Har tenkt å bruke garn i varianter av naturfarger, iblandet litt pasteller, inspirert av fargene i bildet under. Et slikt teppe tror jeg vil tilføre hjemmet en instant touch av rustikk håndlaget modernisme, helt i tråd med tidens trend. Det tar bare litt tid å komme der!

Foto: Privat /Flickr/Elle

5 kommentarer:

Ragna said...

Så lekkert! Ønsker deg virkelig lykke til med teppet ditt og gratulerer med at du har begynt :-) Synes de "runde" lappene ser ekstra kule ut, litt annerledes enn de firkantede vanlige. Jeg har også planer om å lage et bestemorsteppe, dvs...når jeg er ferdig med strikkegenseren... Kan ikke begynne med for mye på en gang :-)

demodesign said...

Ragna: Takk skal du ha <3 Det er en utfordring med nye ting, og utfordringer liker jeg! Lykke til med ditt du også :)

hoppestrikka said...

Hei hei! Det finnes massevis av instruksjonsvidoer på youtube. Hvis du søker på "crochet granny square" dvs "hekle bestemor rute" så er det massevis av video-instruksjoner. Det gjelder også for alskens annet av håndarbeidsinstruksjoner =D Genialt!! Ellers så finnes det mange forumer man kan søke på hjelp hos også, feks norske Hobbyboden eller Ravelry (engelsk men norske grupper også). Ravelry er helt utrolig!! Anbefales på det sterkeste =D

demodesign said...

hei hoppestrikka, helt genialt! Takk for tipset, dette hadde jeg ikke tenkt på som en mulighet. Og jeg som etterlyste en håndarbeidslærerinne på nett, og så var det jammen en mann, på video, som viste meg hvordan å hekle bestemorrute helt fra grunnen av, maske for maske! Dette var akkurat det jeg trengte. Kulturoverføring i beste forstand. Ikke har jeg noen bestemor lenger, min mor kan ikke hekle, og jeg har ikke oversikt over hva venninnene mine kan, men nå lærer jeg det, via Youtube. Dette skal jeg sørge for å dele med flere. Igjen tusen takk for gode tips :D

Beate said...

Hei!
Jeg lærte å hekle på Nett; dvs er ikke akkurat utlært, kan absolutt ikke hekle etter mønster enda, men jeg er litt på vei. Har boka du viser, og der er det jo identiske tegninger på ulike masker =O Fin til inspirasjon, men ubrukelig som læremester... Har sett mannen som viser granny squares på nett, men tenkte at den var så lett å finne igjen, at jeg ikke la bokmerke på siden. Dessverre... Noen som har lagt ut link??