31 Mar 2010

Påske DIY


Foto: Linda
påskepynting av huset ble unnagjort i ettermiddag. Etter inspirasjon av de fine fugleformene til Rie Elise Larsen som det florerer av i interiørbloggene, laget jeg en enkel mal, som jeg tegnet og klippet rundt. D2 fra forrige fredag og et gammelt Lørdags Dagblad hadde  X-ord, vårblomster, solbriller og lam som noen av motivene. Brett en side dobbelt, og bruk limstift. Fort gjort, fin pynt!

Easter decoration made this afternoon, of old newspapers and magazines. Bird inspired by Rie Elise Larsen. Quick and easy!

29 Mar 2010

Frøform

Foto: via vanillascented
Sko ser ut til å være den store arena for formeksperimentering om dagen. Disse fra Madeleine Vintback er typisk for den nye stilen, og tar det ett skritt lenger. Skalert opp noen trinn, og du har et fint møbel!

Shoes by Madeleine Vintback. New shapes, that could esasily transform into furniture!

25 Mar 2010

Grid

Foto: nola.se
Jeg liker utemøblene Grid fra danske Komplot for svenske Nola. Enkelt, ujålete og veldig basic.

I like the outdoor furnitures from Grid by Komplot for Nola. Pure, simple and very basic.

24 Mar 2010

Furuflash

Foto: Linda
Fine utemøbler fra Nola. Her vist med fargede lyspærer på furu.

23 Mar 2010

Fargefavoritter

Foto: Linda
Favoritter og kontraster fra Tokyo. Ja, det er langt å reise dit, men det var verdt det! Fra pyntede buddhafigurer på Mt.Takao, til takhageview i sentrale Tokyo. Rosa og rødt sammen er favorittfarger!

Favorites from my trip to Tokyo. Colourcontrast in the woods of Mt.Takao and roof garden wiev from sentral Tokyo. Cranberry pink and red is favoritecolours!

21 Mar 2010

I hagen

Foto: Linda
Vi har hage med ganske mye naturtomt, og prøver å ha planter som krever lite vedlikehold. Iris, Rhododendron, Spirea, Syrin og bambus er noe av det som er plantet etter at vi flyttet hit. Når våren kommer er litt tid i hagen hver dag som ren meditasjon. Og katten kan endelig løpe i gresset!

Our garden with nature and rocks. I like plants that are easy, and robust. Like Iris, Rhododendron, Spirea, Syringa and bamboo.

20 Mar 2010

Ny vår!


Foto: The Selby
De siste dagers regn har vasket bort snøen i hagen, og jeg kan endelig se gresset, etter 3 måneder med snø. Det ser omtrent ut som gresset i hagen til Emi Kameoka i Tokyo, fra The Selby.
I helgen skal jeg plukke vekk nyttårsraketter fra plenen og ta inn skjøteledningen fra julelysene, som har ligget begravet under snø i hele vinter.  Denne helgen er det også vårjevndøgn, så da passet det fint at snøen forsvant!

The last days of rain has washed away all the snow in my garden. After extraordinary three months of snow, I can finally clean away fireworks from new years eve.  The ground looks almost like the one in the garden of Emi Kameoka in Tokyo, from The Selby. I`m so looking foreward to spring!
(Normally, in this part of the country, its more common to have maximum three weeks of snow! So this winter has been spesial.)

18 Mar 2010

Felt sofa

Foto: Linda
Litt mer av mr. Lerviks design for Nordic Light Hotel. Sofaen i lobbyen var formet som et rullebånd, med filtkledde "kofferter" som  armlener og puter. Fine detaljer med glidelåser og håndtak gjør sofaen til et samtaleobjekt i sosiale settinger. Fargen på filten er forskjellige grå-toner, som ser rosa ut på grunn av den spesielle lyssettingen.

More of mr. Lerviks design for Nordic Light Hotel.

17 Mar 2010

7# fakta

Foto: Linda (fra befaring på Den Norske Opera og Balett)
Igjen har jeg fått gleden av å bli utfordret til å fortelle 7 fakta om meg selv. Denne gang fra THEME T, en av mine personlige favorittblogger.
Da kjører vi:
1. Jeg samler på fine ting. Som minimalist i hjertet og tilhenger av rene flater, fører det til at jeg har massevis av esker og bokser på loftet, med skatter som jeg skifter på å ha fremme.
2. Mine basisfarger er svart og hvitt. Svart på klær og hvitt på vegg. Bortsett fra det jeg har nært rundt meg, elsker jeg farger.
3. Jeg liker befaringer, og å besøke verksteder og håndverksbedrifter.
4. Da jeg var barn, laget jeg dukkehus av pappkartonger. En gang ville jeg dele denne gleden med nabojenten, som forøvrig var datter til sjefen for Bergen Tomteselskap, Tomte Larsen kallte vi ham. Jeg tyvlånte min fars tapetkniv, noe som selvsagt og ikke uten grunn var strengt forbudt. Godt i gang med byggingen kom jeg ved et uhell til å skjære Anne Ma dypt i låret med kniven, og fikk grundig kjeft av faren og ble sendt hjem, naturligvis.
Senere, da jeg og min mann skulle kjøpe vår første leilighet, var det Anne Ma som var vår saksbehandler hos boligselskapet der vi signerte papirene. Det minnet meg på at alt henger sammen med alt, og før eller siden krysses alle veier.
5.Jeg liker fortsatt å bygge pappmodeller, men er mer forsiktig med kniven.
6.Jeg kan spille det samme albumet om og om igjen når jeg jobber med et prosjekt.
7. Jeg liker litt motstand. Ting skal ikke være for enkelt!

Denne gang sender utfordringen videre til de som måtte føle seg kallet til å dele litt av seg selv. Feel free!

Lervik Light




Foto: Linda
Alexander Lervik sto for installasjonen på Nordic Light Hotel under Stockholm Design Week.
Ledlys, plast og filt var hovedingrediensene. Tema for installasjonen på hotellet var en fly-reise.Til og med på rommet var det en security onboard brosjyre, med regler for en trygg reise ved bruk av rommet. Veldig maskulint, veldig teknisk. Fine farger. Likte soafaen som var laget som et rullebånd av filt. God frokost hadde de også der!

Alexander Lervik `s installation in  Nordic Light Hotel at Stockholm Design Week.

16 Mar 2010

2 x Anya Sebton

Foto: Linda
Anya Sebton designet Lammhults store stand til årets Stockholmfurniturefair. Jeg liker det grove treverket mot polert messing, og hun fortalte meg hvor vanskelig det hadde vært å få snekkerne til å forstå at det skulle være sånn. Standen skal videre til Milano i April, der hun håper den blir enda råere i uttrykket. Hennes stolserie Area fra Lammhults  ble også valgt til Paul Smiths stand, som jeg har vist i et tidligere innlegg.

Anya Sebton is the designer of Lammhults  stand at this years Stockholmfurniturefair, that will also show in Milan in April this year. Paul Smiths chose Area fom Lammhults for his stand,  you can se more pictures here.

15 Mar 2010

The Dots


Foto: Linda
I helgen har jeg flyttet litt rundt på The Dots hjemme, nå prøver jeg dem ut til smykkeoppheng, så får vi se hvor lenge det varer. Jeg liker å skifte ut innredningsdetaljene ganske ofte, det som blir mest vellykket får varig status.

 The Dots in my home.

12 Mar 2010

Dagens neon

Foto: via www.yatzer.com
Den uslåelige kombinasjonen av lysrør, minimalistisk innredning og mote. Number 3 er Comme des Garcons 3. butikk i Athen. Lag på lag med hvitmaling og billige lysrør gjør susen. Og de store speilene på gulvet, kan det være Hovet fra Ikea? Jeg har ett selv, og det ser veldig likt ut. Det ville i så fall stemme godt overens med ideèn om å bruke lite penger på innredningen. Halve butikken skal dessuten være uferdig, som en del av konseptet. Byggeplass minus støv kan jeg like!

Sorry to my english readers.  Ill send you to Yatzer to read more about Comme des Garcons Number 3. shop in Athens. And I wonder: Is the mirror Hovet from Ikea? Looks a bit like it.

11 Mar 2010

redesigndesign

Foto: Linda
Litt hopping fra det ene til det andre om dagen, her noe tekstilt  jeg så på London design Week i fjor høst. Morsomt med tøydukke i ekstraekstra large! Redesign er en bevegelse som sikkert vil bre om seg i dette ti-året. Mer å lese finner du på redesigndesign.org

From London design Week last year. Think big, xtraxtra large! Redesign will be the big thing for the next decade. Read more on redesigndesign.org

10 Mar 2010

Nord

Foto: www.knudsenoghindenes.com
Stolen Nord er en fin nyhet fra norske Vad. Steinar Hindenes og Petter Knudsen har slått seg sammen,
og det lover godt. Stolen er i furu  med sete i presset formfilt. Finnes også som 2-seter og med tilhørende bord. Superfin!

News from Vad. The chair Nord from Steinar Hindenes og Petter Knudsen. Supernice!

9 Mar 2010

Full blomst

Foto: Linda
Noen enkle grener hentet inn fra plommetreet og satt i vann, står i full blomst etter noen uker i stuen.

Some branches  from the  plumtree in my garden. After a coupple of weeks in my livingroom, they are in full bloom.

6 Mar 2010

Magisk

Foto: Linda
Vinterferie i Jølster. Snø, is og kulde. Og vær som skiftet hele tiden. Magisk. Hjem igjen til enda mer snø. Våren er heldigvis snart på vei.

My winter-holiday in Jølster. Ice, snow and cold weather. Pure macic. Spring is soon to come.

5 Mar 2010

Tio Collection

Foto: Massproductions.se
Nye favorittmøbler fra svenske Massproductions, The Tio Collection. Minner meg om 50-talls hagemøbler, på en kul måte. Finnes i flere farger og modeller. Jeg liker lettheten, og at de like gjerne kan stå ute som inne.

New favorites from swedish Massproductions, The Tio Collection. Reminds me of  50-ties garden furnitures, in a cool way. Comes in various  colour and models. I like the lightness, and the versability.