29 Jun 2010

Ferie

Foto: Linda
Til minne om Bjørg Egeland. Bildet er tatt i hennes vakre og estetiske hjem for noen år siden. Det var hun som foreslo at vi skulle bruke et sengeteppe til duk, for å få det rette uttrykket. Bjørg var et varmt og engasjert menneske, og vil bli savnet.


I Juli tar jeg ferie fra bloggen. Det har vært et fantastisk år så langt, med reiser og spennenede prosjekter. Ønsker alle gode venner, kollegaer og blogglesere en varm og god sommer!


Holidaybreak in June, wish you all a great summer!

25 Jun 2010

Marimekko

Foto: Marimekko
Produkter for Marimekko med illustrasjoner av Maija Louekari. Om jeg skulle kjøpe  nytt servise, ville jeg valgt noe av dette. Spesielt de store og mellomstore  skålene med motiv er flotte, men alle delene har gjennomført gode former og motiv. Kanskje en idè for Figgjo å bruke norske illustratører? Jeg ville valgt norske Esra Røise, med sin fashion strek på porselen. Det kunne blitt et spennende resultat!

23 Jun 2010

Vannfarger

Foto: Studio Judith Seng
Disse stykkene med farget tre har jeg ikke kunnet få ut av hodet, siden første gang jeg så bilder av en av dem i et blad. Designeren bak er tyske Judith Seng, som gjør en rekke spennenede prosjeketer fra sitt studio. Kontrasten mellom den lakkerte oveflaten og det røffe treverket er bare helt fantastisk, så rent og enkelt.


I love these pieces by Judith Seng.

20 Jun 2010

Kube

Foto: Linda
Endelig fikk jeg tatt bilde av Bård Breiviks verk, Kuben, montert som en midlertidig installasjon på Festplassen i Bergen. Kunstverket er satt sammen av verk som skal utsmykke nybygget til Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo. Mønstrene i kubens fire vegger illustrerer digital matematikk og heter Orions Belte, Høy C, Doppler Kammertone A og Fraktaler. Jeg synes den står godt der den står nå, det er flott med kunst som tar i bruk rommet, og som ikke har noen praktisk funksjon. Mot knallblå himmel i iskald nordavind, gjorde den seg godt som objekt i dag.


Temporary public art by Bård Breivik. The sculpture is actually intended as a decoration for the new Institute for Informatics building at University of Oslo. At that final destination it will function as a relief. The sculpture gives form to digital images that represent basic mathematic equations. One of these is the ‘Doppler effect’, a sound-wave phenomenon most of us recognize when we hear a siren passing.

18 Jun 2010

Tumbleweed

Foto: Sea of Shoes
Søte Jane Aldridge fra Texas har bloggen Sea of Shoes, sammen med sin mor. I Mars i år hadde hun noen fantastiske poster fra en reise til Marfa. Tørt gress og kaktuser, og som tatt rett ut av en film av David Lynch. Frk. Aldridge har en livsstil de fleste av oss bare kan drøme om, med designerklær og reiser hit og dit jorden rundt. Men jeg liker glimtet i øyet og fargene i bildene.

17 Jun 2010

Helt hjemme

Foto: Linda
På en grå og kald sommerdag, hjelper det på humøret å få ett av mine favorittblader, Design interiør,  hjem i postkassen. Enda bedre blir det av å få blogg-omtale inne i bladet :) Den lille jenten nede til høyre, er meg og oldemor. Maleriet til venstre er fra serien "How to fight everyday boredom", av Bjørn Frode Larson. Aiai, på tide å få gjort ting her, kjenner jeg!

My blog in the magazine, helps me get through another rainy summer day.

14 Jun 2010

Lego lek

Foto: dispatchwork
Jan Vorman fyller inn sprekker i bygninger med Lego. Se mer på dispatchwork.info. Han gjør også prosjekter i samarbeid med skoler og arkitektkontor i byer han besøker. Fargerikt og lekent!

Work of artist Jan Vorman, with Lego. See more pictures and projects at dispatchwork.info.

13 Jun 2010

Fest


Foto: Linda
Søndag, sommer og min sønn fyller 20. En milepæl, det må feires!

10 Jun 2010

Konkret luksus



Foto: Linda
Ute-sofa, parasoll og varme. Og en rygg som er på bedringens vei. Ikke har jeg små barn heller, så tiden kan nytes som jeg vil, når som helst. Hverdagsluksus. Bare katten som kommer og holder meg med selskap. 
Parasoll, sofa "Moment", blomsterpotter: Ikea / Pledd: Kid

Everyday luxury, lazy days i my garden.

9 Jun 2010

My garden

Foto: Linda
Nå tar det helt av i hagen. Sorte tulipaner har jeg for første gang i år, nydelige. Like spennende hvert år å se forandringer i hagen. Kornblomstane er ville, og har spredd seg i en fin klynge. Tenker å la de få bli i bedet, og klippe ned når de blomstrer av.

I love the flowers in my garden, and the black tulips.

8 Jun 2010

My space

foto: Linda
Alle favorittene på ett sted, veskene, smykkene, tre-kassene og jern-bordet.  Beste rommet i huset, soverommet, med dør rett ut i hagen.


My favorite room, with my favorite pieces, the bedroom. And my garden right outside.

7 Jun 2010

Sommer sommer

foto: Linda
Litt mer sommer fra arkivet. I helgen skulle jeg ha vært en tur til Oslo for å treffe kollegaer og se møbelnyheter fra Milano. Kofferten var klar og dagene fulle av avtaler. Isteden ble det tur-retur Bergen legevakt i ambulanse, med påvist akutt lumbago. Heldigvis går dette over, men en påminnelse om å ta vare på kroppen var det så absolutt. Ingen tunge løft heretter! Ute går kantklipperne varme og syrinene blomstrer. Stress ned, det er sommer!